Auto King

Fehamet Ünal - Koro Şefi- Repertuvar (Çocuk Korosu) -Batı Solfeji / Piyano

Fehamet Ünal - Koro Şefi- Repertuvar (Çocuk Korosu) -Batı Solfeji / Piyano

Değirmendere’de doğmuş, ilk ve orta öğretimini Karamürselde tamamlamıştır.

İlk müzikle ilgisi ilkokulda mandolin çalarak başlamış,ardından Bursa Kız İlk Öğretmen okulunda piyano ile tanışarak,aldığı müzik eğitiminin temeli o yıllarda oluşmuştur.Okul yıllarında çeşitli enstruman toplulukları ve korolarda eğitimi devam etmiştir.Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra da yıllar içinde eğitimini, gerek Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği sınavları kazanıp, Hizmet İçi Eğitim Dairesi’nin yaz dönemi eğitim kurs ve seminerlerine katılarak, gerekse ilgili birimlerde açılan kurslarla tamamlamaya çalışmış,özel dersler almıştır.25 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca gittiği okullarda enstruman toplulukları ve korolar kurarak çalışmalarına devam etmiştir.İlk Türk musıkisiyle tanışması ve uda başlaması kendisi de Emin Ongan’ın öğrencisi olan hocası Mehmet Kocaman sayesinde olmuştur.Karamürsel Musıki Cemiyeti kurucularından olup, T.S.M. Koro şefi ve Çocuk Korosu şefliğnde bulunmuştur.Erol Sayan’ın yönettiği Kocaeli Sabancı Kültür Md. Korosuna bir yıl, Sözer Yaşmut’un yönettiği Boğaziçi Vakfı korosuna da bir yıl devam etmiştir. 1987 yılından bugüne kadar Emin Ongan Üsküdar Müsıki Cemiyetinde öğrenci olarak başladığı müzikal yaşamını öğretim görevlisi olarak sürdürmektedir.E.O.Üsküdar Musıki Cemiyetinde Şeref Çakar, Metin Özşamlı, Alaaddin Pakyüz hocalarıyla nazariyat, Vahit Anadol ile usul,Orhan Nasuhioğlu ve Fethi Karamahmudoğlu ile edebiyat, Amir Ateş hocamızla beste derslerine devam etmiştir.. Emekli olduktan sonra da dört yıl Pera Güzel Sanatlar Müzik kursunun piyano bölümünü tamamlamış,.bu bölümde, piyanoda Fahri Pekinel, Çağrıhan Erhan, solfejde Naci Madanoğlu, İlteriş Sun ile çalışmıştır. Ardından piyano derslerini Anahit Misakoğlu ile sürdürmüştür.

İlerleyen yıllarda üç yıl süren Nazım Hikmet Akademisi Şan bölümünü bitirmiş, bu bölümde de şan dersinde Doç.Dr.Şebnem Ünal, solfej dersinde Ayşe Özbekligil, makam dersinde Derya Türkan, piyano ve müzik tarihi dersinde Erdem Karakaş, Armoni dersinde Murat Opus’la eğitimine devam etmiştir.. Aynı okulda kurulan Nazım Hikmet Akademi çok sesli korosuna kabul edilmiş ve dünya koro günleri ve çeşitli koro festivallerine katılmıştır. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının koral eserlerini, en saygın konser salonlarında seslendirmekte olan İstanbul Senfoni Korosunda Koristtir. 2014 yılında da üniversite sınavını kazanıp İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji bölümüne başlamıştır. Okumanın yaşı ve öğrenmenin sonu olmadığını savunmakta ve devam etmekte olduğu bütün bu eğitimlerin, öğrencilerine daha iyiyi verebilmek için olduğunu söylemektedir.Halen E.O.Üsküdar Musıki Cemiyetinde kurucusu olduğu çocuk korosunun şefliğini yapmakta, diğer sınıfların solfej dersi öğretmenliğinin yanısıra, piyano dersi vermekte ve repertuvar derslerinde de saz heyetinde ud çalmaktadır.Bunların dışında aynı zamanda da, Türkiye MS Derneği Türk Sanat Müziği korosunu yönetmektedir.

Yılların biriktirdiklerini ve araştırmalarını eğitime hizmet olarak toparlayıp yazan hocamızın bu çalışmalarından bir kısmı 3 kitap halinde yayınlanmıştır:

1-Müzikli Oyun Demeti (Esin Yayınevi/ 1.Baskı:1994—2.Baskı:2000)

2-Ömrünü Musıkiye Adayan İnsan:Emin Ongan (Pan Yayınevi-2000)

3-En Güzel Çocuk Şarkıları(CD’li)Esin Yayınevi/2004